De behandeling

Voor de behandeling

Het beste om ingegroeide haren tegen te gaan is om 1 a 2 dagen voor de behandeling de huid voorzichtig te scrubben met een zachte (gezichts) peeling.

Gebruik geen bodylotion, bodyolie of douchecréme op de dag van de behandeling.
Gebruik ook geen deodorant de dag van harsen als de oksels worden gedaan.

benen

De aanbevolen lengte van de haren is ongeveer een halve centimeter. Dit wil dus ook zeggen ongeveer 2 weken voor de afspraak niet te scheren. Te lange haren worden daarom ook voor de behandeling (bij)geknipt.

De behandeling

Huid en haren worden eerst gedesinfecteerd om de huid te ontsmetten en te beschermen tegen irritatie. Hierna wordt een zachte powder gebruikt wat de huid voorbereid op de behandeling met de speciale bijenwas zodat de wax niet aan de huid kan blijven plakken.

Na het harsen wordt een speciale reinigingslotion gebruikt om de achtergebleven harsrestjes te verwijderen. Deze lotion sluit de poriën en verzorgt en verzacht de huid.
Hierna wordt een cooling gel gebruikt om de huid te verkoelen en roodheid tegen te gaan. Door de ingrediënten als Aloe Vera en glycerine blijft de huid heerlijk zacht.

Het resultaat

Na de 1e behandeling blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken, afhankelijk van uw persoonlijke haartype.
Daarna zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Warmte stimuleert de haargroei, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter.
Door het regelmatig harsen worden de haartjes zachter en vertraagd de haargroei waardoor u minder vaak een behandeling nodig hebt. Regelmatig waxen helpt tevens de huid te wennen aan de behandeling en minimaliseert irritaties. De tussenpauzen worden langer.
Een haargroeiremmer zorgt ook voor een verminderde haargroei en een zekere traagheid in de groeisnelheid.

Na de behandeling

Vermijd direct (24 uur) na de behandeling de zon, zonnebank, een heet bad of sauna. Neem liever een koele douche of ga zwemmen.

benen Vermijd te strakke kleding op de huid die pas is geharst om het ingroeien van de haren te voorkomen.
Als u aanleg heeft voor ingegroeide haren pas dan regelmatig een zachte peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 24 tot 48 uur na het harsen.
Gebruik ook na die tijd altijd een goed zonneproduct met een beschermingsfactor.